Regelmatig zetten organisaties migratieprojecten op, bijvoorbeeld om efficiëntere bedrijfsprocessen te implementeren of om beter te kunnen communiceren met zakenpartners en klanten. Om waarde te creëren voor de business dus, en om klanten en zakenpartners te behouden. Helaas zijn veel omvangrijke migratiescenario’s gedoemd te mislukken. Vaak komt dat door het ontbreken van drie essentiële onderdelen die in elk migratieproject nodig zijn: expertise, vaardigheden en de juiste tools.

Wanneer organisaties naar een nieuw ERP-systeem zoals SAP, JD Edwards of Microsoft Dynamics migreren, moeten er onder meer nieuwe bedrijfsprocessen worden geïmplementeerd. Uiteraard heeft dit gevolgen voor de gehele organisatie. En al gauw dringt zich de vraag op: hoe gaat u uw data migreren?

Data uit verschillende bronnen

In de meeste gevallen is data afkomstig uit verschillende bronnen: bestaande legacy ERP-systemen en andere zakelijke toepassingen zoals Excelsheets, platte bestanden en andere externe bronnen. Gegevens moeten worden geschoond, ontdubbeld, verrijkt en getransformeerd tot correcte data voordat ze in het nieuwe ERP-systeem geladen kunnen worden. Daarbij is het van groot belang dat de organisatie of de softwareleverancier van het nieuwe ERP-systeem over de juiste tools, vaardigheden en ervaring beschikt om zo’n complex migratiescenario met succes uit te voeren.

De juiste tools

cimt heeft ervaring met diverse succesvolle migratieprojecten. Onze consultants hebben uitgebreide kennis en jarenlange expertise op het gebied van data-integratie, applicatie-integratie en datakwaliteit. Echter, zonder de juiste tools zou dit werk niet mogelijk zijn.

Jaren geleden heeft cimt gekozen voor de software van Talend, tegenwoordig bekend als Talend Data Fabric. Hieronder vindt u enkele redenen waarom wij deze software gebruiken in complexe migratiescenario’s.

De voordelen van Talend Data Fabric

  • Connectiviteit: met Talend kan eenvoudig verbinding worden gemaakt met verschillende technologieën, systemen, databases en applicaties d.m.v. een grote hoeveelheid kant-en-klare componenten.
  • Openheid: Talend maakt het gemakkelijk om eigen componenten te ontwikkelen m.b.v. het componenten-framework.
  • Flexibiliteit: business object-schema’s kunnen tijdens de migratie eenvoudig worden geïmporteerd en onderhouden.
  • Metadata: via de metadata-aanpak kunnen definities gemakkelijk worden hergebruikt, wat het ontwikkelingsproces versnelt en leidt tot minder onderhoud tijdens de migratie.
  • Externe bibliotheken: deze kunnen met Talend eenvoudig worden geladen en gebruikt om data tijdens de migratie te valideren, corrigeren en verrijken.
  • Externe API’s: met Talend kunnen deze kunnen eenvoudig gebruikt worden om data tijdens de migratie te valideren, corrigeren en verrijken.
  • Snelheid en gebruiksgemak: door de vele componenten en de visuele ‘drag & drop’-methode is ontwikkelen mogelijk zonder dat kennis van coderen noodzakelijk is.
  • Data-kwaliteit: de kwaliteit van de data kan tijdens de migratie worden beheerd en beheerst.
  • Audit trail: hiermee kunnen alle wijzigingen die op data uitgevoerd worden tussen source en target worden gelogd, zodat de correctheid van data kan worden gecontroleerd.
  • Geautomatiseerde processen: het plannen en automatiseren van migratieprocessen is met Talend een fluitje van een cent.
  • Data Prep: een zeer handige tool bij complexe migratiescenario’s voor het prepareren van data, het bijhouden van lookup data, conversietabellen en business rules, waarbij de informatie centraal beheerd en gedeeld kan worden met teamleden.

Meer informatie

Worstelt uw organisatie ook met migraties of wilt u meer weten over dit onderwerp? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.